donderdag 6 augustus 2009

Biebbuit  • Woorden voelboekje, Hardkartonnen prentenboekje met foto's van voorwerpen uit het dagelijks leven van een peuter, met voelelementen.
  • Tien kleine kaboutertjes, Tien kaboutertjes gaan samen op stap en komen langs verschillende bewoners van het bos. Een voor een blijven de kabouters achter. Hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties met uitgestantste gaten en een voelelement.
  • Baby voelboekje eerste woordjes, Hardkartonnen prentenboekje met kleurenfoto's van verschillende voorwerpen, met voelelementen.
  • Grappige gezichtjes, Enkele Sesamstraatfiguren tonen verschillende emoties en maken de daarbij horende geluiden. Hardkartonnen prentenboekje met vrolijk gekleurde afbeeldingen.
  • Kap'tein sharky en gevangeniseiland, De piraat Oude Bill ontvoert Michi, de beste vriend van de kleine kapitein Sharky. Zal Kap'tein Sharky Michi kunnen bevrijden? Prentvertelling met gedetailleerde, kleurrijke illustraties.
  • Waar is de gele grijper, Gijs gaat naar zijn opa en oma. Onderweg en bij zijn grootouders thuis ziet hij diverse bouwplaatsen. Hardkartonnen prentenboek waarin van alles te zien is over de bouw en bouwmachines.
  • Kapitein bleekscheet, De slappe kapitein Bleekscheet windt zich door een reeks ongelukjes zo erg op dat hij er angstaanjagend genoeg uitziet om de verschrikkelijk gemene Roodbaard op de vlucht te jagen. Prentenboek met humoristische tekeningen in kleur.
  • Het rode wagonnetje, Het rode wagonnetje hangt als laatste aan een lange trein. Iedereen zwaait naar de trein, maar vergeet het rode wagonnetje. Dat verandert als de trein een steile berg op moet. Prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties.

Simon en Amelie mogen allebei zelf ook boeken uitzoeken, dit levert soms iets leuks (de gele grijper) op, en soms niet (grappige gezichtjes). Vooral de piratenboeken die hij zelf uitgezocht heeft deze keer waren een groot succes. Hij is al een hele week piraat Sharky en loopt dan rond met 1 dichtgeknepen oog :-)

Geen opmerkingen: