woensdag 17 maart 2010

Groe(n)ten uit Amsterdam

Ik zat er al een hele tijd over na te denken. En heb hem nu eindelijk maar een keer opgehaald. De vitatas, vol met biologische groenten en fruit. Waarom? Omdat het biologisch is, omdat het locaal is en omdat ik het tijd vind om mijn gezin bloot te stellen aan wat andere smaken dan broccoli en worteltjes.

Wat zat er deze week in:
  • een doos rode druiven
  • 4 appels
  • een krop sla
  • twee bosjes repelsteeltjes
  • twee knollen venkel
  • een koolraap
  • een stronk broccoli
Ben benieuwd hoe deze test ons gaat bevallen, en vooral benieuwd wat ik met die venkel ga maken. Iemand ideeen?

5 opmerkingen:

lottebees zei

interessant concept. Daar ga ik wat meer over opzoeken.
Er zijn inmiddels een heleboel recepten te vinden online met venkel. Zelf nog nooit gemaakt, maar vind het wel lekker klinken.

Judith zei

Hoi Wendy,

Ik ben vooral heel benieuwd hoe de repelsteeltjes smaken :o)

Doeg,
Judith, die niet echt warm loopt voor raapsteeltjes, maar het in de Odin-tas-tijd klaarmaakte als andijvie-stamppot. Lekker met cashewnoten erdoor en blokjes kaas.

LIEF monster zei

Hahaha, ja mijn moeder noemde het altijd repelsteeltjes en dan blijft dat hangen he.

Ze zijn inderdaad in een stamppot beland samen met de knolselderij en een tartaartje. Errug lekker al zeg ik hetzelf.

heleen zei

Super he die tassen! Zo heb ik een heleboel nieuwe-oude groenten leren kennen. Raapsteeltjes: herlijk! Hier (of beter in Nederland, in Frankrijk nl nog niet gezien) gaan ze ook in de stampot.

Ik heb een keer een hele lekkere soep van venkel gegeten. Zal het recept een vragen.

*Astrids Atelier* zei

Venkel, dat at ik nog weleens bij mijn eerste vriendje thuis (heeeel lang geleden... haha), zijn moeder maakte het altijd met ham- en kaasblokjes erdoor en dat even in de oven zodat de kaas smelt als een soort dikke saus, ik vond het altijd erg lekker wat ik me zo kan herinneren! Groetjes Astrid