woensdag 29 april 2009

Help ze smelten de krijtjes!!!!

Mijn swapmaatje Maia vroeg zich dus of hoe ik van die ronde grote krijtkoekies gemaakt had met al die kleuren door elkaar. Nou zo dus:

Haal een grote bus krijtjes, of spaar een tijd totdat je allemaal restjes heb die te klein zijn om lekker mee te kleuren. Ontdoe ze van de restjes papier. Vul een cupcake vorm met papieren vormpjes of offer een siliconen vorm op voor alleen dit doeleinde. Breek de krijtjes in stukjes en vul de vormpjes, dit kan op kleur maar door elkaar heen is ook leuk. Schuif ze dan voor zo'n 10 minuutjes in de oven op 100 graden. Doe dit liever nadat je iets gebakken hebt dan ervoor want je oven ruikt niet heel lekker na de tijd. Ik laat hem afkoelen met de deur open.

Haal na 10 minuten de krijtkoekies eruit en roer ze even lekker door met een tandenstoker. En dan even buiten zetten om af te koelen. Wederom, dit ruikt niet heel lekker. Als ze afgekoeld zijn, de papieren vormpjes er af peuteren en met een mesje de randjes iets bijwerken. Klaar zijn je krijtkoekies, ideaal voor peuters om mee te kleuren ivm de grote. En ook een leuk project om te maken met peuters.

Groetjes Wendy

ps. dit was natuurlijk niet geheel mijn eigen idee, op diverse blogs vind je hier al meer info over.

Geen opmerkingen: